Ben je op zoek naar mooie en betaalbare vintagespulletjes? Wij bieden een ruime keuze.

5 tips voor een warm huis in de winter

  • Home
  • News
warm huis in de winter

Het kan duur zijn om je huis in de winter warm te houden, omdat we in de verleiding komen om elke verwarming op te blazen om de kou weg te houden. Er zijn echter een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om het gezellig te houden voor minder geld. Een goed onderhouden huis is ook goed voor de vloer. Online Parket Specialist heeft de nodige middelen om de vloer in mooie conditie te houden.

Waarom blijft mijn huis koud met de verwarming aan?

Als u een conventionele verwarmingsmethode heeft, zoals een radiator, werkt deze mogelijk niet effectief genoeg om uw huis te verwarmen. Conventionele radiatoren werken door eerst de lucht die zich het dichtst bij hen bevindt op te warmen, waardoor kamers vatbaar zijn voor koude plekken, en ze moeten ook een hoge temperatuur bereiken (ongeveer 18-23 graden Celsius) om een ​​kamer effectief te verwarmen, waardoor de omgeving kan benauwd en ongemakkelijk worden. Vloerverwarming is een geweldig alternatief voor conventionele radiatoren, omdat er een veel lagere temperatuur nodig is om een ​​kamer op te warmen en een groter oppervlak beslaat, wat zorgt voor een comfortabelere omgeving zonder koude plekken. Hier zijn enkele kosteneffectieve manieren om uw huis warmer te houden voor minder geld:

1. Sluit de gordijnen

Thermische gordijnen creëren een dode luchtruimte tussen het raam en de kamer, waardoor de hoeveelheid luchtinfiltratie en de overdracht van warmte wordt verminderd. De isolatiematerialen van de gordijnen worden beoordeeld met R-waarden – hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie ze zullen hebben. Houd ze in de winter overdag open en sluit ze ’s nachts om zoveel mogelijk zonlicht in de kamer te houden. Sluit tijdens de zomer de gordijnen van ramen die veel zon ontvangen, of tijdens de heetste tijden van de dag, zodat de koelere lucht binnen blijft.

2. Investeer in vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is de eenvoudige en meest efficiënte manier om uw huis te verwarmen. Geschikt in elke kamer en onder elke vloerafwerking (plus het extra voordeel dat er geen radiator nodig is) het zal uw kamer vanaf de grond af verwarmen, koude plekken eliminerend om een ​​comfortabelere leefruimte voor iedereen te bieden.

Zowel de initiële installatiekosten als de doorlopende bedrijfskosten van vloerverwarming kunnen veel waar voor uw geld opleveren, en vergeleken met conventionele methoden zoals radiatoren, kan het u zelfs helpen om na verloop van tijd op uw rekeningen te besparen. Het gebruik van installatieplaten kan ook helpen om de kosten van elektrische vloerverwarming te verlagen, omdat er minder warmte verloren gaat via de ondergrond wanneer ze samen worden gebruikt. Thermosphere ongecoate platen zijn 100% vocht- en rotbestendig, met hoge thermische isolatie-eigenschappen om de efficiëntie van vloerverwarming te verhogen.

3. Gebruik vloerkleden om de vloer te bedekken

Vaak gebruikt als ontwerpelement, kunnen vloerkleden kleur en stijl toevoegen aan een kamer, waardoor de ruimte wordt verenigd. Tapijten voegen een isolatielaag toe aan de vloer, waardoor koele lucht eronder wordt vastgehouden, waardoor het niet naar boven sijpelt en de kamer koelt. Een vloerkleed helpt ook om je voeten warm te houden, vooral op tegelvloeren! Bekijk een paar van onze favoriete keuzes:

4. Installeer een programmeerbare thermostaat

Deze slimme thermostaten bieden een alternatief om de verwarming altijd op hoog te houden en kunnen worden gebruikt om te programmeren wanneer u wilt dat uw verwarming aan en uit staat, waardoor uw huis warm blijft wanneer u dat wilt en bespaart u op uw energierekening.

Deze draadloze regelthermostaten voor onze vloerverwarming zijn een geweldige oplossing, omdat je voorinstellingen kunt instellen voor een snelle en eenvoudige bediening. Met een ingebouwde omgevingstemperatuursensor en externe vloersensor verhoogt hij de temperatuur indien nodig handmatig tot de volgende geplande verwarmings gebeurtenis. Gebruik de eenvoudige handmatige thermostaat knop om je comforttemperatuur en je energiebesparende eco-temperatuur in te stellen en te wijzigen.

5. Gebruik tochtstoppers onder de deuren

Tochtwering is een van de goedkoopste en meest effectieve manieren om energie te besparen. Tocht van buiten kan via kieren rond deuren, brievenbussen en zelfs sleutelgaten uw huis binnenkomen. Het professioneel laten doen kan duur zijn, maar er zijn goedkopere manieren om het te doen, zoals het gebruik van een tochtstrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *