Ben je op zoek naar mooie en betaalbare vintagespulletjes? Wij bieden een ruime keuze.

De trends in 2022 voor binnendeuren

  • Home
  • News
binnendeuren

Binnendeuren vormen een populair onderdeel in een interieur. Deuren kunnen een mooie blikvanger zijn en geven vaak een elegante en moderne sfeer aan je woning. Nu het nieuwe jaar weer voor de deur staat, is het een goed idee om een blik te werpen op de trends voor binnendeuren in 2022. Dit artikel geeft je inspiratie!

Industriële binnendeuren

Ook in het jaar 2022 zien we industriële deuren ruimschoots terugkomen. Industriële deuren zijn al geruime tijd zeer geliefd en gewild. Een belangrijke reden is de stoere uitstraling die deze deuren aan je interieur geven, daarnaast past deze stijl binnendeur eigenlijk in iedere woonstijl. Heb je een klassieke, minimalistische, moderne of landelijke woonstijl? Een industriële deur weet altijd zijn plekje wel te vinden. De transparante versie met glas laat een zee van licht binnen, waardoor een ruimte al snel veel groter lijkt. Naast transparant glas zijn er ook industriële deuren met donker glas beschikbaar en deze geven een woning een extra stukje luxe en meer geborgenheid.

Zwarte design binnendeuren

Ken je de stijl van een hotel? Hotels beschikken allen over hun eigen uitstraling en bij de ‘Hotel Chique’ stijl, draait het om luxe en elegantie. Er wordt veel gebruik gemaakt van hoogwaardige stoffen, glanzende accessoires en het gebruik van donkere, diepe en rijke kleuren. Zwarte design binnendeuren passen erg goed bij deze stijl en het is dan ook niet verwonderlijk dat we in 2022 de zwarte design binnendeuren ruimschoots terug gaan zien. Je maakt met deze deur een statement en voorziet je huis van een flinke dosis karakter. Veel zwarte binnendeuren zijn voorzien van een topcoating met satijnglans, maar je kunt ook kiezen voor een versie, waarbij de topcoating volledig mat is.

Binnendeuren met een onzichtbaar kozijn

De minimalistische stijl kenmerkt zich veelal door het weglaten van tierelantijntjes. Denk hierbij aan binnendeuren met een volledig onzichtbaar kozijn. Onzichtbare kozijnen geven je woning een strak uiterlijk. Enkel het hoognodige blijft zichtbaar en je kunt je volledig richten op wat er echt toe doet in je interieur. Binnendeuren met een onzichtbaar kozijn zijn in iedere uitvoering verkrijgbaar en beloven veel gezien te gaan worden bij de trends in 2022 voor binnendeuren.

Duurzame binnendeuren

Ten slotte blijft de aandacht voor een duurzaam milieu ook in het nieuwe jaar niet achterwege. Het gebruik van duurzame materialen, draagt immers bij aan een langere levensduur van je nieuwe binnendeur, dit heeft tot gevolg dat je veel langer van je deur kunt genieten. Ook wordt er aandacht besteedt aan duurzaam hout, zoals het gebruik van Europees naaldhout, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Bron: Atmyhome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *