Ben je op zoek naar mooie en betaalbare vintagespulletjes? Wij bieden een ruime keuze.

Het voordeel van een eiken voordeur

  • Home
  • News
eiken voordeur

Eiken is zeer populair en geliefd. Eikenhout wordt veel gebruikt voor het maken van meubilair en deuren. Eikenhout is stevig en relatief eenvoudig te bewerken. Wat is eikenhout precies? En wat zijn de voordelen van eiken voordeuren?

Wat is eikenhout precies?

Eikenhout, ook wel eiken genoemd is een zeer bekende houtsoort. Eiken behoort tot het geslacht van de loofbomen. Wil je eiken gebruiken in een vochtige omgeving? Dan dient het eikenhout vooraf beschermd en geconserveerd te worden. Eikenhout kan ook worden gebruikt voor het realiseren van fineerlagen voor diverse meubels. Na dit proces worden de fineerlagen met elkaar verbonden door middel van speciale lijm. Eikenhout in zijn massieve vorm is zeer gewild en in vele huishoudens terug te vinden.

Waar vindt eikenhout zijn oorsprong?

De oorsprong van eikenhout kan zeer verschillend zijn. Europees eiken is een zeer bekende en geliefde soort. Europees eiken is een krachtig materiaal en vindt zijn oorsprong in het Noordelijk halfrond. Nederland maakt veel gebruik van Europees eikenhout, maar ook eikenhout uit onder meer Noord- Amerika. Amerikaans Eikenhout kent onder meer wit eiken, waarbij een lichte kleur aanwezig is. Daarnaast is er Japans Eiken en deze is lichter van structuur.

De voordelen van een eiken voordeur op een rij:
✔ Duurzaam en milieuvriendelijk: Eikenhout is volledig natuurlijk. Massief eikenhout zorgt voor een duurzaam en milieuvriendelijk aspect. Eiken kan volledig gerecycled worden en het houdt C02 vast. Broeikaseffecten worden hierdoor effectief tegengegaan. Eikenhouten deuren vormen een ecologisch product.

✔ Isolatie: Een eiken voordeur zorgt voor een goede isolatie, zowel tegen geluid als tegen diverse weersinvloeden. De warmte blijft in de woning en ontsnapt minder makkelijk. Dit werkt energiebesparend.

✔ Mooie uitstraling: Wil je een voordeur met een natuurlijke uitstraling? Een eiken voordeur biedt een mooie oplossing. Hout is een natuurproduct met een levendige en unieke uitstraling, elke nerf of noest is immers anders.

✔ Past overal: Een eiken voordeur past goed in zowel een landelijk, als een klassiek of modern interieur.

✔ Eenvoudige vernieuwing: Wil je na een tijdje je eiken voordeur in een nieuw jasje steken? Geen probleem, omdat je eiken makkelijk kan schilderen en hierdoor een compleet nieuwe uitstraling kan creëren. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

✔ Aantrekkelijk visitekaartje: Een eiken voordeur vormt de toegang naar je woning en kan geheel naar je eigen smaak en wensen worden vervaardigd. Denk hierbij aan paneeldeuren als toevoeging of diverse afmetingen of het gebruik van glas. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *