Ben je op zoek naar mooie en betaalbare vintagespulletjes? Wij bieden een ruime keuze.

Hoe kan je het langst je parketvloer zo goed mogelijk behouden?

  • Home
  • News
parketvloer

Je parketvloer van de Online Parket Specialist mag dan geen puur hout zijn maar de lagen hout van jouw vloer hebben wel aandacht en liefde nodig. Tenminste wel als je een aantal jaren van plan bent niet van vloer te wisselen. Je houdt je vloer zo goed mogelijk door je vloer schoon te houden!

Stof

Hoe houdt je jouw vloer stofvrij? Het meest voor de hand liggende probleem is stof. Elke dag komt er stof op de vloer. Ieder uur, nee zelfs iedere minuut komt er stof op jouw vloer terecht. Stof is overal, zichtbaar of onzichtbaar. Dit probleem kan je elke dag proberen aan te pakken door je huis te gaan vegen of te gaan stofzuigen. Voordat je begint met het vegen of stofzuigen van de vloer kan je het beste je huis eerst gaan afstoffen met een stofvrij doekje. Al het stof dat op jouw kasten, tafel en tv ligt valt dan op de grond en dan veeg je dat straks meteen weg. Dit doe je om te voorkomen dat je straks je huis geveegd of gestofzuigd hebt en door een windvlaag al het stof van de kast weer op de vloer terecht komt. Na het afstoffen kan je je jouw vloer kan of vegen met een stofwisser of stofzuigen.

Vlekjes

Wanneer al het stof naja het grootste gedeelte van het stof weg is kan je de vloer gaan dweilen of schoonmaken met een stoomreiniger. Je kan de vloer dweilen met een mop en emmer. In de emmer maak je een sopje van iets in de richting van een vloerreiniger of allesreiniger en water. Met dit sopje ga je dan over de vloer om vlekjes en oneffenheden zo veel mogelijk weg te krijgen. Zodra je de vloer dweilt is het belangrijk om in de gaten te houden dat je niet met teveel sop op de vloer gaat. Dan loop je het risico dat het sop minder snel opgenomen wordt omdat het teveel sop is. Sommige vloeren kunnen dan beschadigd raken als er teveel vocht opgenomen wordt. Naast het gebruiken van een dweil kan je ditzelfde ook bereiken met een stoomreiniger. In de stoomreiniger vul je water en je kan aan de slag. Je hoeft niet in de weer te gaan met een emmer of bang te zijn dat de vloer te vochtig achterblijft.

Voorkomen

Je parketvloer is nu in principe schoon. Hoe kan je eventuele schade, stof en vlekjes in de toekomst voorkomen? Dit kan je doen door niet alleen maar een keer per een paar maanden je parketvloer schoon te maken maar vaker! Net zoals jij niet een keertje per maand of halfjaar doucht kan je dat ook niet bij je parketvloer maken. Stofzuig minimaal één keer per week zodat er niet te veel stof gaat ophopen. Het beste is om elke dag te stofzuigen maar iedereen heeft niet zoveel tijd over elke dag. Als het niet lukt om elke dag de vloer te stofzuigen probeer dan op zijn minst elke dag de vloer te vegen. Zo krijg je wel een redelijk deel van het stof op de vloer weg. Voorkom vlekken door voorzichtiger om te gaan met eten, drinken etc. Daarnaast is het ook belangrijk om niet met scherpe materialen over de vloer heen te gaan. Ga dus ook niet met schoenen over de vloer omdat daar kleine steentjes in vast kunnen zitten. Die kunnen dan schuren over de vloer met krasjes als gevolg.

Schoonmaken doe je zo!

Tip 1 in het zo goed en lang mogelijk behouden van je parketvloer is schoonmaken. Stofzuig je vloer regelmatig, veeg de vloer dagelijks en dweil of stoom je vloer een aantal keer per maand. Wanneer je dit bijhoudt zal je vloer nooit extreem vies worden en al te lastig om schoon te krijgen. Naast het schoonmaken is de tweede tip voorkomen! Voorkom dat je je vloer te veel stof ophoopt, voorkom dat je je vloer vies maakt en tot slot voorkom dat je krasjes krijgt op de vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *