Ben je op zoek naar mooie en betaalbare vintagespulletjes? Wij bieden een ruime keuze.

Ondermode trends van 2023

Ondermode trends van 2023

De wereld van de ondermode blijft continu in beweging. Elke seizoen zien we nieuwe trends en ontwikkelingen in het design en materiaal van ondergoed. Ook in 2023 zijn er weer enkele opvallende trends die we kunnen verwachten. In deze blog nemen we je mee door de nieuwste ondermode trends van 2023 van verschillende designers, zoals Prima Donna lingerie.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is al een tijdje een belangrijk thema en dit zal in 2023 alleen maar meer toenemen. Veel ondergoed merken zullen zich dan ook focussen op het gebruik van duurzame materialen zoals biologisch katoen, gerecycled polyester en bamboe. Hiermee willen ze niet alleen de impact op het milieu verminderen, maar ook zorgen voor een betere werkomgeving voor de mensen die het ondergoed produceren.

Zichtbare naden

Waar het in voorgaande jaren vooral de trend was om onzichtbare naden te hebben, zien we in 2023 juist een trend naar zichtbare naden. Dit kan zijn in de vorm van decoratieve stiksels of contrasterende kleuren van de naden. Dit geeft het ondergoed een stoere, industriële uitstraling.

Prints en patronen

In 2023 zien we ook weer veel prints en patronen terugkomen in de ondermode. Dit kunnen subtiele bloemmotieven zijn, maar ook opvallende, grafische prints. Daarnaast zien we ook veel ondergoed met teksten of logo’s erop, wat een speels effect geeft.

Hoog getailleerd

Een andere trend die we in 2023 veel gaan zien is hoog getailleerd ondergoed. Dit geeft niet alleen een vintage uitstraling, maar zorgt ook voor meer comfort. Het houdt namelijk de buik wat meer op zijn plaats en voorkomt een ‘muffin-top’ effect bij strakke kledingstukken.

Mix en match

Een trend die al langer speelt en in 2023 zeker doorzet is het mixen en matchen van verschillende ondergoed stukken. Dit kan zijn door het dragen van verschillende kleuren of prints bij elkaar, maar ook door het combineren van verschillende soorten ondergoed, zoals een slipje met een bralette.

Transparantie

Een trend die wellicht niet voor iedereen is weggelegd, maar wel een opvallende trend in 2023 is, is transparant ondergoed. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mesh of tule stoffen die de huid deels laten doorschijnen. Dit kan een sensuele, maar ook speelse uitstraling geven.

Comfort

Tot slot blijft comfort ook in 2023 een belangrijke trend in de ondermode. We zien steeds meer ondergoed merken die zich focussen op comfortabele materialen en pasvormen. Denk hierbij aan zachte katoenen stoffen, brede elastieken banden en ademende stoffen.

Al met al kunnen we stellen dat er in 2023 weer genoeg nieuwe en opvallende trends zijn op het gebied van ondermode. Of je nu gaat voor duurzaamheid, zichtbare naden of comfort, er is voor ieder wat te vinden tussen de ondermode trends van 2023!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *