Ben je op zoek naar mooie en betaalbare vintagespulletjes? Wij bieden een ruime keuze.

Waarom planten de perfecte vorm van woondecoratie zijn

  • Home
  • News
planten

Doordat elke plant weer anders is kun eindeloze manieren bedenken om ze in huis te gebruiken als decoratie. Planten brengen gezelligheid mee het huis in en maken een ruimte een stuk levendiger. Dit hoeft niet eens veel geld of moeite te kosten! In dit artikel zullen we je uitleggen waarom het hebben van planten in huis een super goed idee is en waarom je hier snel zelf mee aan de slag zou moeten gaan.

Ze geven je lichaam en geest een boost 

Een van de beste redenen om planten te gebruiken als decoratie in je huis is het feit dat het een super goede werking heeft op je gezondheid. Planten verbeteren namelijk de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte en zorgen voor een goede zuurstof circulatie. Daarnaast hebben planten ook een erg goede invloed op je mentale gezondheid. Planten stralen namelijk veel rust uit waardoor stress kan worden vermindert en je beter in je vel zit. Als je veel vanuit huis werkt of een thuiskantoor hebt is het dan ook een slim idee om deze bepaalde ruimte wat op te vrolijken met leuke planten!

Ze laten een ruimte er levendig uitzien

Door planten te verwerken in je interieur zal je woning er snel levendiger en gezelliger uitzien. Kies bijvoorbeeld voor een grote opvallende plant die je op een prominente plek in het huis neerzet. Deze opvallende plant kun je dan combineren met kleinere plantjes die je gebruikt als opvulling. Ben je bang dat je huis wel heel erg groen gaat worden door al die planten? Ben maar niet bang, er zijn namelijk genoeg planten met gekleurde elementen zoals stippen of strepen. Ook zijn er planten die van nature over gekleurde bloemen beschikken. Voor meubels die goed matchen bij de verschillende vormen van dit natuurlijk schoon kan je terecht bij Interwonen. De keuze is dus enorm als het gaat om planten. Dat is natuurlijk super fijn want zo ben je nooit op je planten uitgekeken!

Ze zijn een relatief goedkope vorm van decoratie

Wat verder erg fijn is, is dat planten meestal niet super duur zijn. Voor nog geen 2 euro heb je vaak al een erg leuk plantje in handen. Als je er daar dan een paar van koopt en deze een mooi plekje geeft in je kamer heb je voor een leuk bedrag je kamer een super toffe opvulling gegeven. Het is daarnaast ook eenvoudig om zelf stekjes te kweken die na een tijdje uitgroeien tot grotere planten. Ben je niet helemaal weg van het tuinieren? Houd dan verschillende acties in de gaten. Vaak hebben winkels aanbiedingen voor planten zodat jij voor een gunstige prijs een grote plant aan kunt schaffen. 

Ook hoef je voor een leuke bloempot niet al te veel geld kwijt te zijn. Bij een tuinwinkel heb je voor weinig geld al een mooie standaard bloempot te pakken. Als je een beetje creatief bent aangelegd kun je deze bloempotten ook zelf op een leuke manier versieren met verschillende kleuren en patronen. Zo geef je een ruimte in een handomdraai een persoonlijke twist. 

Planten zijn er in alle soorten en maten en kunnen je woning helemaal opfleuren. Durf daarom lekker uit te pakken en experimenteer er wat mee. Bij vragen of opmerkingen kun je altijd contact met ons opnemen! Wij helpen je dan graag verder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *