Ben je op zoek naar mooie en betaalbare vintagespulletjes? Wij bieden een ruime keuze.

Zo implementeer je de vintage stijl in je woonkamer

  • Home
  • Furniture
meubelzaak in Breda

Als je een liefhebber bent van een nostalgische en klassieke uitstraling in je huis, dan is de vintage stijl wellicht iets voor jou. Het brengt karakter en persoonlijkheid in je woonkamer en kan een warme en gezellige sfeer creëren. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen je woonkamer in de vintage stijl te stylen.

Kies het juiste kleurenpalet

Het kiezen van de juiste kleuren is belangrijk om de vintage stijl te bereiken. Denk aan warme en rijke kleuren zoals bruin, bordeauxrood, mosgroen, mosterdgeel en donkerblauw. Het gebruik van gedempte kleuren kan ook bijdragen aan het vintage gevoel. Probeer witte of grijze muren te vermijden, aangezien dit een modernere uitstraling geeft.

Welke meubels moet ik kiezen?

Voor meubels kun je op zoek gaan naar vintage stukken die karakter en geschiedenis uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan een retro bank met gedraaide houten poten of een vintage leren fauteuil. Ook kun je kijken naar antieke salontafels, dressoirs of boekenkasten. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle meubels er oud uit hoeven te zien, het gaat erom dat ze passen in de stijl van je woonkamer.

Accessoires maken je interieur af

Accessoires zijn de perfecte manier om de vintage stijl in je woonkamer te brengen. Denk aan oude klokken, foto’s in oude lijsten, vintage vazen, boeken en zelfs oude grammofoonspelers. Ook kunnen tapijten en kussens in een vintage stijl bijdragen aan de sfeer. Kies voor stoffen met prints zoals bloemen of geometrische patronen.

Verlichting op de juiste manier toepassen

Vintage verlichting kan helpen om de sfeer van je woonkamer compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een oude staande lamp met een koperen afwerking of een kroonluchter met kristallen hangers. Zorg er wel voor dat de verlichting niet te fel is, aangezien dit kan afdoen aan de gezellige en warme sfeer die je wilt creëren.

Finishing touch

Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan de details om de vintage stijl in je woonkamer te perfectioneren. Zo kun je bijvoorbeeld oude boeken opstapelen op een salontafel of vintage kopjes tentoonstellen op een plank. Kies voor gordijnen in een retro stijl en vergeet niet om planten toe te voegen voor een vleugje groen in je vintage woonkamer.

Het stylen van je woonkamer in de vintage stijl kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aandacht voor kleur, meubels, accessoires, verlichting en details kun je een warme en gezellige sfeer creëren die bij je persoonlijkheid past. Bij de bekende meubelzaak in Breda vind je leuke vintage accessoires.  Door te spelen met verschillende vintage elementen en stijlen kun je een unieke en persoonlijke vintage woonkamer creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *