Ben je op zoek naar mooie en betaalbare vintagespulletjes? Wij bieden een ruime keuze.

Zo maak je zelf marokkaanse thee

  • Home
  • News
thee

Het maken van Marokkaanse thee is een van de oudste en meest authentieke manieren om de smaak van traditionele thee te ervaren. Het is een heerlijke verfrissing waar je je lichaam en geest mee kunt verwarmen. In dit artikel laat ik je zien hoe je een smakelijke Marokkaanse thee kunt maken. Het leukste is natuurlijk als je de zelfgemaakte Marokkaanse thee kunt drinken uit Marokkaanse Theeglazen. Je kunt deze eenvoudig bestellen via verschillende websites op het internet.

Wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je wat ingrediënten nodig: groene thee, suiker, kardemom, kaneel en natuurlijk water. Als je de ingrediënten hebt verzameld, is het tijd om met het koken te beginnen. Giet eerst kokend water in een kopje of kom. Voeg dan twee theelepels groene thee toe. Voeg vervolgens vier theelepels suiker toe, aangevuld met een snufje kardemom en een snufje kaneel. Roer alles goed door elkaar totdat de suiker is opgelost. Vervolgens zet je het kopje of de kom op een warmtebron, bijvoorbeeld een kookplaat of een open vuur. Laat het water aan de kook komen en laat het dan enkele minuten koken.

Hoe gaat het verder?

Als het water kookt, voeg je een paar druppels citroensap toe en laat je het nog enkele minuten koken. Als je het water hebt laten koken, zet je het kopje of de kom opzij en laat je de thee minstens vijf minuten trekken. Als de thee klaar is, schenk je de thee in een kleine glazen kan. Als je de thee hebt geschept, kun je de kan optillen en de heerlijke geur van Marokkaanse thee genieten. Voeg toe als laatste wat ijsblokjes voor extra verkoeling. Als je de ijsblokjes hebt toegevoegd, is je Marokkaanse thee klaar om te serveren. Voeg een klein lepeltje honing toe voor wat extra zoetheid, en je bent klaar om van je heerlijke Marokkaanse thee te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *